Za „share“ više: U čemu je problem sa PKS reklamom?

Buru je prethodnih dana izazvala reklama Privredne komore Srbije u kojoj se promoviše projekat “Čuvarkuća”.

Spot koji bi trebao da promoviše domaće proizvode, pun je scena koje nemaju mnogo veze sa proizvodima ali stvaraju određene seksualne insinuacije. 

Gledajući reklamu, čovek mora da se zapita da li je ovo reklama za „proizvode iz Srbije“ ili „žene iz Srbije“, a takođe „tajming“ je vrlo diskutabilan jer poslednjih meseci Srbiju potresaju afere u kojima su žrtve upravo žene, poput onih sa Miroslavom Aleksićem, Milutinom Jeličićem Jutkom (koji je, usput, upravo danas odslužio svoju tromesečnu kaznu zatvora) ili najaktuelniju sa Draganom Markovićem Palmom.

>>> Kako izgleda Kesićeva verzija reklame PKS? (VIDEO)

Međutim, nakon brojnih reakcija (pretežno negativnih) čini se da je objašnjenje PKS-a ona stara marketinška fraza “svaka reklama je dobra reklama”.

Predsednik PKS-a Marko Čadež objasnio je za sajt Telegraf da su “asocijacije na spotove pitanje mašte pojedinca”, i da je PKS postigao ono što je želeo.

“Uz pomoć znanih i neznanih korisnika potpuno besplatno svojim šerovima i komentarima, pozitivinim i negativnim, uspeli smo da za samo četiri dana naše spotove vidi više od 360.000 ljudi! I da potražnja u maloprodaji za proizvode sa oznakom Čuvarkuća porastu za jedan zavidan procenat”, rekao je on.

On dodaje da je “svaki dinar uložen u ove spotove višestruko opravdan” i zaključuje da svideli se  nekom ovi spotovi ili ne, “morate priznati da izgledaju svetski”.

Privredna komora Srbije objavila je u februaru da su žig „Čuvarkuća“, koji označava kvalitet i domaće poreklo, dobila 64 proizvoda u oblasti hemijske, prehrambene i prerađivačke industrije Srbije, čime je ukupan broj proizvoda sa tom oznakom premašio 500.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde