Zašto jedna beogradska firma sada ima proizvodnju u Vukovaru?

Poslednji članci iz ove rubrike

Punopravno članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji i samim tim mogućnost nesmetanoga poslovanja i plasiranja svojih proizvoda na tržištu od 500 miliona ljudi bio je osnovni razlog zašto je srpska firma Dental – ant započela svoje poslovanje u Vukovaru, piše Večerni list.

Firma je od 2011. godine delovala u Zagrebu da bi 2018. godine prepoznali prednosti poslovanja u Vukovaru i potom dobili prostor u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar.

“Firma se bavi proizvodnjom komponenata za dentalne implantate koje ćemo izvoziti direktno u Evropsku uniju do krajnjih potrošača, odnosno stomatoloških ordinacija. U Zagrebu smo se bavili samo trgovinom te opreme, a sada u Vukovaru započinjemo i sa proizvodnjom. Očekujemo uskoro dolazak dve mašine i potom započinjemo sa proizvodnjom. Očekujemo da do 30. avgusta krene proizvodnja,” kaže za Večernji list direktorka firme Dental – ant Dragana Antunović dodajući kako će u svoju delatnost u Vukovaru uložiti oko 3,5 miliona evra.

U početku će firma zapošljavati šest visoko stručnih osoba, a potom se očekuje i povećanje broja zaposlenih. Vrlo brzo za očekivati je i novoga dentalnog brenda kojem će nosilac biti upravo Dental – ant iz Vukovara, a koja će proizvoditi svu opremu za stomatološke implantate. Govoreći o tome kako se jedna beogradska firma preselila u Vukovar i tu nastavila svoje poslovanje kaže kako je to pitanje na koje nailazi gde god ode. Mnoge interesuje imaju li radi toga što su iz Beograda problema u Vukovaru.

„Mogu samo reći kako smo u Vukovaru naišli na fantastičan prijem od svih. Imamo odličnu saradnju sa ljudima u gradskoj upravi, u Gospodarskoj zoni kao i u Razvojnoj agenciji. Svi su vrlo susretljivi i spremni da pomognu. Trenutno sprovodimo pet projekata vrednih oko 2 miliona kuna,” ističe Antunović.

Preporučujemo

Pratite nas