6 stvari koje Nikola Jokić može da nauči poslovnog čoveka

Kako američki mediji javljaju Nikola Jokić je na pragu ‘superugovora’ koji će od njega napraviti najplaćenijeg igrača ikada u NBA ligi. Vrednost novog petogodišnjeg ugovora je 264 miliona dolara.

Dvostruki uzastopni MVP najjjače košarkaške lige na svetu, ove godine igraće i za reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu.

Priča o Jokiću, o njegovom detinjstvu, razvoju, odlasku u Ameriku, anegdotama o njegovom “stasu”, obožavanju brze hrane i gaziranih pića, već je svima poznata. Ono što je upečatljivo kada je Jokić u pitanju je njegov odnos prema životu, ali i prema poslu.

Zato vam ovde dajemo nekoliko njegovih izjava koje predstavljaju Jokića na poslu i van njega, a iz kojih svaki poslovan čovek može nešto da nauči i primeni. 

1. „Smatram da su jedini mišići koji su potrebni u košarci oni koji se nalaze u mozgu.”

“Naređenje-izvršenje” je model rada koji je vezan za prošlost. U vremenima brzih promena kao što su sada svakako se očekuje da zaposleni budu inicijatori promena, predlagači ideja, novih biznis modela i kreativnih rešenja. Svaki biznis koji stagnira i ne raste, propada u roku od par godina. Možemo biti u najboljoj fizičkoj kondiciji na svetu, ali ako to ne znamo da upotrebimo u pravoj situaciji, na pravom mestu i u pravo vreme trka je unapred izgubljena. Danas, 1 gram ideje, vredi više od tone mišića.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde