Matriks Uskrsnuća – 7 replika koje opisuju realnost u kojoj živimo

Bez obzira da li ste ljubitelj trilogije Matriks ili niste, morate priznati da živimo u čudnim vremenima. Nešto što je tada izgledao kao ‘film’ danas sve više podseća na realnost. Matriks je od početka dvehiljaditih ‘oslobađao umove’, međutim čini se da zbog pravca u kome svet ide, ipak nije uspeo da ih oslobodi dovoljno.

Iako fanovi trilogije nisu naročito oduševljeni četvtim delom Matriksa ‘Uskrsnuća’, iz ovog filma koji obiluje replikama o današnjem vremenu, izdvajamo vam nekoliko.

Analitičar: Moj prethodnik je voleo preciznost. Njegov Matriks je bio sastavljen od činjenica i jednačina. Mrzeo je ljudski um. Nikada se nije potrudio da shvati da vas nije briga za činjenice. Sve je fikcija. Jedini svet koji je bitan je ovaj ovde. A vi ljudi verujete u najluđa sranja. Zašto? Šta potvrđuje i čini vaše fikcije stvarnim? Osećanja. Tiho žudite za onim što nemate, dok se plašite gubitka onoga što radite. Za 99,9% vaše rase, to je definicija stvarnosti. Želja i strah, dušo. Samo dajte ljudima ono što žele, zar ne?

Džud: Da li smo svi mi samo algoritmi koji rade ono što bi trebalo da rade ili možemo da pobegnemo iz onoga za šta smo programirani?

https://bonitet.com/9883-2/

Triniti: Sećam se da sam želela porodicu, ali da li je to zato što je to nešto što žene trebalo da žele? Kako znate da li želite nešto sami ili vas je vaspitanje programiralo da to želite?

Bagz: Oni ne izgledaju kao tipični agenti. Oni sada koriste botove, koji izgledaju kao normalni ljudi, što znači da su svuda i nikad ne znate kome da verujete.

Bagz: Uzeli su tvoju priču, nešto što je toliko značilo ljudima poput mene, i pretvorili je u nešto trivijalno. To je ono što Matriks radi. Naoružava svaku ideju. Svaki san. Sve što nam je važno. Gde je bolje zakopati istinu nego u nešto tako obično kao što je video igrica?

Merovindžijan / Francuz: Sve si upropastio! Imali smo gracioznost. Imali smo stila! Imali smo razgovore! Ne ovo… [imitira zvuk kucanja SMS poruke] Umetnost, filmovi, knjige, sve je bilo bolje! Originalnost je bila važna! Dao si nam glupavi Zaker-Fejs i usrani Wiki.  

Analitičar: Ovce ne idu nigde. Oni vole moj svet. Oni ne žele ovu sentimentalnost. Oni ne žele slobodu ili osnaživanje. Oni žele da budu kontrolisani. Oni žude za udobnošću sigurnosti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde