Skorseze, Kijanu i Kluni u dokumentarcu o 100 godina kompanije Warner Bros

Foto: Warner Bros / Max

Dokumentarac “100 godina Warner Bros-a” (“100 Years of Warner Bros.: The Stuff That Dreams Are Made Of”) imao je svoju premijeru na festival u Kanu. Tamo su prikazene dve od četiri epizode, koje se sada mogu pogledati na HBO Max-u. Preostale dve će biti predstavljene javnosti 1.juna.

Ovaj dokumentarac koji obeležava 100 godina čuvene kompanije, donosi intervjue sa rediteljima, glumcima, rukovodiocima, novinarima i istoričarima.

Narator je (naravno) Morgan Friman, a među sagovornicima su Džordž Kluni, Elen Dedženeres, Klint Istvud, Endi Garsija, Kijanu Rivs, Martin Skorseze, Oliver Stoun…. 

Prve dve epizode govore o počecima, kao i periodu posle Drugog svetskog rata. Treća govori o osamdesetim godinama kada se kompanija etablira u jednog od najvećih giganata zabave na svetu, a poslednja, četvrta, o novom milenijumu i digitalnom dobu.

Kako u recenziji filma piše Wall Street Journal, iako je element nostalgije ispred i u središtu filma, serija nije samo o Warner Bros-u, kao ‘gangsterskom filmskom studiju’ 30-ih.

“Reč je o evoluciji i raznim inkarnacijama jedne od najuticajnijih kulturnih sila u proteklih 100 godina”, piše list.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde