Najveća svetska marketinška agencija kreiraće oglase pomoću veštačke inteligencije

Foto: Envato Elements / wirestock

Ključne tačke
  • WPP se udružila sa proizvođačem čipova kompanijom Nvidia kako bi kreirala oglase koristeći generativnu veštačku inteligenciju (AI).
  • Platforma će omogućiti kreativnim timovima WPP-a da integrišu sadržaj iz organizacija kao što su Adobe i Getty Images sa veštačkom inteligencijom kako bi proizvodili reklamne kampanje „efikasnije i u većem obimu“, najavljuju.
  • Nova tehnologija bi mogla da znači da su mnogo manji kreativni timovi na kraju sposobni da obave istu količinu posla.

Hajp oko kompanije Nvidia traje već nedelju dana. Danas je objavljeno da je vrednost kompanije na berzi preko bilion dolara, a na tom talasu sada žele da “zajašu” i drugi.

Jedna od onih koja je krenula tim putem je najveća svetska marketinška agencija.

WPP se udružila sa proizvođačem čipova kompanijom Nvidia kako bi kreirala oglase koristeći generativnu veštačku inteligenciju (AI).

Kompanije su u ponedeljak najavile partnerstvo.

„Generativni AI menja svet marketinga neverovatnom brzinom. Ova nova tehnologija će transformisati način na koji brendovi kreiraju sadržaj za komercijalnu upotrebu“, rekao je izvršni direktor WPP Mark Read.

Reklame „efikasnije i u većem obimu“

Platforma će omogućiti kreativnim timovima WPP-a da integrišu sadržaj iz organizacija kao što su Adobe i Getty Images sa veštačkom inteligencijom kako bi proizvodili reklamne kampanje „efikasnije i u većem obimu“, najavljuju. Ovo bi omogućilo kompanijama da prave velike količine reklamnog sadržaja, kao što su slike ili video snimci, koji su „prilagođeniji i impresivniji“, dodala je kompanija.

U demonstraciji koju je prikazao direktor Nvidie Jen-Sun Huang, najveća svetska marketinška agencija je napravila realističan snimak automobila koji vozi kroz pustinju. Novi motor sadržaja koji pokreće veštačka inteligencija znači da bi isti automobil mogao da se postavi na ulicu u Londonu ili na slici u Rio de Žaneiru kako bi ciljao na brazilsko tržište — sve bez potrebe za skupom proizvodnjom na lokaciji.

Najveća svetska marketinška agencija: Manji timovi, ista količina posla

Baš kao što se reklamne kampanje mogu brzo prilagoditi za različite zemlje ili gradove, takođe se mogu prilagoditi različitim digitalnim kanalima, kao što su Facebook ili TikTok, i njihovim korisnicima.

Platforma je najnoviji primer kako velike kompanije brzo primenjuju veštačku inteligenciju kako bi poboljšale produktivnost i isporučile nove proizvode kupcima. Mnogi u oglašivačkoj i medijskoj industriji zabrinuti su zbog pretnji njihovim poslovima zbog načina na koji AI može da sakupi informacije i kreira vizuelni sadržaj koji se ne razlikuje od fotografije.

WPP je rekao da njegova nova platforma „nadmašuje trenutne metode“ da ljudi „ručno kreiraju stotine hiljada komada sadržaja koristeći različite podatke koji dolaze iz nepovezanih alata i sistema“. Drugim rečima, kako najavljuje najveća svetska marketinška agencija, nova tehnologija bi mogla da znači da su mnogo manji kreativni timovi na kraju sposobni da obave istu količinu posla, piše CNN.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde