Bonitet upitnik: Branimir Gajić

  • Branimir Gajić je direktor i suvlasnik Infostud grupe
  • Infostud su osnovali Branimir Gajić, Branislava Gajić Stanojević i Stefan Salom 2000. godine
  • Infostud grupa je jedna od najvećih internet kompanija u Srbiji, koja vodi biznise koji posluju u oblasti automobilizma, zapošljavanja, nekretnina i osiguranja. Nedavno su saopštili da imaju preko 300 zaposlenih.

Kako ste zaradili prvi novac?

Prvi novac sam zaradio u prvom razredu srednje škole, radeći preko omladinske zadruge fizičke poslove kao što su selidbe nameštaja, istovar iz kamiona i slično.

Ko je osoba od koje ste najviše naučili?

Ne mogu da izdvojim jednu osobu, jer verujem da treba koristiti kombinovati znanje i iskustvo, pa sam učio sam kroz rad ili razgovor sa mnogim ljudima. Izdvojio bih moje roditelje, Doerte, direktorku ProCredit banke gde sam radio, zatim savetnicu Milicu, konsultante Tomislava, Nemanju i Đorđa. Neizostavno tu su i moji poslovni partneri Branislava i Stefan, poslovni prijatelj Lajoš, menadžment Infostud grupe… ja i dalje učim!

Koja je vaša najveća životna promena?

Stalna promena i unapređenje.

Šta je za vas novac?

Sredstvo, medijum koji pomaže da se stvari dese i stvori dobra vrednost za društvo.

Koji je vaš najveći poslovni propust?

Predugo smo u Infostud grupi mislili da smo drugačiji i unikatni zato što radimo u tehnološkom internet biznisu, i nismo uviđali da su naši svi problemi i specifičnosti već davno postojeći. Posledično dosta dugo nismo koristili sva postojeća dostupna znanja i samim tim pravili više grešaka u radu, koje nismo morali, ili trošili previše vremena da ih rešimo.

Koga pitate za savet kada donosite važnu odluku?

Ako pričamo o poslovnim odlukama, menadžment Infostud grupe i neko od ljudi od kojih sam puno učio, a koji imaju najviše znanja za datu oblast.

Koje su danas po vašem mišljenju najcenjenije vrline?

Spremnost i sposobnost za promene, zaboravljanje starih znanja i učenje novih znanja i veština.

Ko je za vas ‘čovek od boniteta’? 

Ako izađemo iz finansijskog tumačenja reči, onda je to osoba od integriteta, stabilna, samosvesna i sa verom u sebe i svoje mogućnosti.

Kako će izgledati svet 2050. godine?

Drugačije 🙂 Svet 1990. i 2020. je značajno drugačiji, a tehnologija i demografija ubrzavaju promene. Razvoj tehnologije će dovesti do automatizacija u radu koje će zameniti neke poslove za koje je sada teško naći zaposlene. Autonomna vozila će postati svakodnevnica, kao i razgovor sa kompjuterom. Mislim da će usled otopljavanja i demografskog rasta Afrike i Azije, a pada Evrope, stalne migracije sa juga na sever dovesti do promene strukture stanovništva u ovom delu sveta. Geopolitički ćemo iz ere jedne dominante sile, ponovo ući u eru sa više ujednačenih svetskih sila.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde