CEO Vodafone Group podneo ostavku

Britanska Vodafone Group saopštila je da će izvršni direktor Nik Rid podneti ostavku krajem ove godine i da će ga na privremenoj osnovi zameniti šefica finansija Margerita Dela Vale.

„Složio sam se sa odborom da je sada pravi trenutak da dođe novi lider koji može da gradi kompaniju oslanjujući se na njene prednosti i iskoristi značajne prilike koje su pred nama“, rekao je Rid u izjavi za medije.

Dela Vale  je dobila zadatak da ubrza „izvršenje strategije kompanije za poboljšanje operativnih performansi i isporuku vrednosti za deoničare“.

Odbor je, kako je saopšteno, već započeo proces pronalaženja novog izvršnog direktora.

Tokom svoje četiri godine na čelu, Rid je vodio ovu telekomunikacionu kompaniju kroz pandemiju, prodao deo imovine kako bi povećao fokus na Evropu i Afriku i razdvojio sekciju infrastrukture u posebnu jedinicu, prenose agencije.

Akcije godinama u padu

Uprkos promenama, akcije kompanije trenutno stagniraju. Akcije su u padu za više od 40% otkako je Rid preuzeo kontrolu nad kompanijom u oktobru 2018, trgovajući na istom nivou kao pre dve decenije.

Grupa je prošlog meseca smanjila izglede za celu godinu, navodeći kao razlog rastuće troškove energije i pogoršanje performansi na velikim evropskim tržištima Nemačke, Italije i Španije.

U februaru ove godine, Rid je odbio ponudu od 11 milijardi dolara od strane kompanije Ilaid i Apax Partners da proda biznis u Italiji, a u julu su u Španiji dva rivala Orange i MasMovil objavila spajanje vredno 18 milijardi dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde