CG: Sve osiguravajuće kuće poslovale sa profitom

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Tržište osiguranja u Crnoj Gori je u 2021. godini je profitabilno poslovalo, pa je ukupna neto dobit iznosila 8,8 miliona evra, pokazao je Izveštaj o stanju na tržištu osiguranja.

U odnosu na uporedni godišnji period, dobit je manja za 18,3 odsto, odnosno za dva miliona evra, navodi se u izveštaju koji prenosi Investitor.me.

Podaci pokazuju da je svih devet osiguravajućih kuća koje su prisutne na crnogorskom tržištu pozitivno poslovalo i da je njihova aktiva dostigla sumu od 258,2 miliona miliona evra, što predstavlja rast od 3,5 odsto u odnosu na uporedni godišnji period. Izveštaj je pripremila Agencija za nadzor tržišta osiguranja (ANO) i on je ušao u skupštinsku proceduru.

Lovćen i Sava sa najvećim tržišnim učešćem

Kada je u pitanju raspored tržišnog učešća osiguravajućih kuća, najveće tržišno učešće mereno bruto fakturisanom premijom zadržalo je Lovćen osiguranje sa učešćem od 34,4 odsto (33,9 miliona premije). Zatim slede Sava osiguranje sa 14,6 odsto (14,4 miliona), Uniqa neživotno 12,2 odsto (12,1 milion), Generali 11,4 odsto (11,3 miliona), Grawe 7,2 odsto (7,1 milion), Grawe neživotno 7,1 odsto (7 miliona), Wiener Stadtische 6,5 odsto (6,5 miliona), Lovćen životna osiguranja sa 4,7 odsto (4,6 miliona) i Uniqa životno osiguranje sa 1,9 odsto (1,8 miliona).

Komentari

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

Preporučujemo

Pratite nas