Ciljana štednja kao motivator da se uštedi novac

Foto: Envato Elements / blas

Kriza, inflacija, recesija, reči su koje možete čuti gotovo svakog dana u medijima. Kada se čovek nađe u takvim vremenima, ono što mu se savetuje je da bude oprezniji u životu, a kada su u pitanju finansije – da pokuša da uštedi novac.

Ono što stručnjaci u najvećoj meri govore, kada je štednja u pitanju,  je da je jedan od najvećih motivatora za uštedu novca – imati merljive finansijske ciljeve.

Da li ti ciljevi predstavljaju štednju novca za neko putovanje, novi automobil ili rezervu za ‘crne dane’, je nebitno.

Upravo samo postavljanje ciljeva daje konkretan zadatak na kojem treba da radite i strukturu koliko da izdvojite svakog meseca.

Obzirom da se ljudi danas više oslanjaju na digitalno bankarstvo, umesto na ‘slamaricu’, postoji banka koja upravo takvu vrstu štednje ima u svojoj ponudi.

Kako radi Ciljana štednja?

U okviru dela Moje finansije u m-bank aplikaciji OTP banka ima opciju Ciljana štednja. Korisnici imaju mogućnost da postave cilj štednje, poput putovanja, opremanja doma, kupovine automobila. Zatim, određuju rok do kog žele da ostvare svoj cilj i biraju da li sredstva žele da prenesu na štedni račun jednokratno ili putem trajnog naloga, u iznosima koje sami određuju.

Klijent može za ovu namenu u par jednostavnih koraka može to učiniti kroz Digitalnu banku u m-bank aplikaciji i nema potrebe da ide u ekspozituru – proces se u potpunosti obavlja online.

Ovaj račun može biti otvoren za štednju u dinarima ili evrima, a bitno je napomenuti i da je novac sa ovih računa uvek dostupan.

Ciljana štednja je samo deo dugačke liste pogodnosti koje m-bank aplikacija OTP banke pruža svim korisnicima putem mobilnog telefona. 

O svim ostalim pogodnostima korišćenja ove aplikacije, možete pročitati OVDE.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde