Ćorluka otvara najmoderniju fabriku kartonske ambalaže u regionu

Foto: Youtube

Preduzetnik iz BiH i vlasnik kompanije “Violeta” Petar Ćorluka uskoro u Grudama otvara najmoderniju fabriku kartonske ambalaže u regionu, koja je već krajem prošle godine krenula s testnom proizvodnjom. Reč je o investiciji vrednoj 35 miliona evra.

“Celi proces proizvodnje prate najmoderniji softveri, naše mašine zadovoljavaju najviše svetske standarde. Fabrika se prostire na 30.000 kvadratnih metara zatvorenog prostora. Ukupna vrednost investicije je 35 miliona evra”, izjavio je u razgovoru za agenciju Fena, Petar Ćorluka, prenosi SEEbiz.

On je potvrdio kako je krenula i testna proizvodnja, a da službeno otvaranje fabrike još nije definisano, ali da će “biti uskoro”.

“Kao što smo najavljivali u ranijim intervjuima, u septembru 2023. godine je došla oprema za proizvodnju kartonske ambalaže, a u decembru je krenula testna proizvodnja. Za sada proizvodimo kartonsku ambalažu za naše potrebe”, rekao je preduzetnik iz Gruda.

Među najbogatijima u regionu

Kapacitet fabrike po smeni je 60.000 tona, a glavni plan je da se zadovolje potrebe domaćeg tržišta.

“Prvenstveno želimo zadovoljiti potrebe BiH tržišta, ali proizvode planiramo lansirati na tržišta od Austrije do Grčke”, izjavio je Ćorluka.

Petar Ćorluka se na nedavno objavljenoj listi Nedeljnika sa najbogatijim ljudima u regionu, našao na 45.mestu sa procenjenim bogatstvom od nešto preko pola milijarde evra.

Pre godinu dana, Ćorluka je kupio austrijsku firmu Schmid Maissau koja ima preko sto godina tradicije u proizvodnji medenjaka. Ideja je da sada proizvodnju preseli u Hercegovinu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde