DHL ulaže 350 miliona evra u jugoistočnu Aziju

Foto: DHL Group

DHL Supply Chain, logistička podružnica nemačkog Deutsche Posta, planira da uloži 350 miliona evra u jugoistočnu Aziju u sledećih pet godina, objavila je kompanija.

Cilj je proširenje svoje skladišne kapacitete, radnu snagu i inicijative za održivost.

Time DHL Supply Chain planira da poveća svojih trenutnih 1,6 miliona kvadratnih metara skladišnog prostora u jugoistočnoj Aziji za 25% ili 400.000 kvadratnih metara, prenosi agencija dpa.

Osim toga, DHL Supply Chain rekao je da ima za cilj da stvori više od 3000 radnih mesta u celom regionu do 2024. godine.

Oskar de Bok, voditelj lanca snabdevanja DHL-a, govorio je o „neverojatnoj prilici“ za firme u jugoistočnoj Aziji da ojačaju otpornost lanca snabdevanja, navodeći „efikasno radno okruženje i efikasne trgovinske sporazume“, kao što je sporazum o slobodnoj trgovini između Kine i zemalja ASEAN-a.

Investicija je deo niza strateških ulaganja DHL Supply Chain-a tokom prošle godine, koja su već dodala do 1,35 milijardi evra na globalnom nivou.

Ulaganja će biti usmerena na infrastrukturu lanca snabdevanja, zapošljavanje i razvoj osoblja, kao i automatizaciju, digitalizaciju i održivost u Indiji, Latinskoj Americi i jugoistočnoj Aziji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde