Više
  - Reklama -

  Direct NEURO: Najsavremenije neurotehnologije ispitivaće nesvesne reakcije potrošača

  Još članaka iz ove rubrike

  Iza imena Direct NEURO, novog brenda istraživanja na tržištu, stoji iskusan tim neuronaučnika sa svetskim referencama i brojnim istraživanjima i studijama, saopšteno je iz Direct Media. Zajedno sa stručnjacima za obradu podataka i komunikaciju brendova u Direct Media United Solutions, a uz korišćenje najsavremenije neurotehnologije, ispitivaće nesvesne reakcije potrošača na poruke koje im se plasiraju kroz oglase, reklame i sadržaj na društvenim mrežama. Pored marketinga, velika oblast primene ove tehnologije je i u ljudskim resursima.

  „Za donošenje bilo kakvih odluka, najvažnije je da imamo dobre insajte koji se baziraju na što relevantnijim podacima, a ne na generalizacijama. Istraživanja Direct NEURO obuhvatiće marketing i HR, a omogućavaju da imamo dubinski i realan uvid u to kako potrošači reaguju na poruke koje im njihovi omiljeni brendovi šalju, ali i kako zaposleni reaguju na određene poslovne situacije. Samim tim možemo da dođemo do zaključaka koji će voditi ka boljim rešenjima i unapređenju poslovanja“, izjavila je Milica Marković, menadžerka za korporativne komunikacije u DIRECT MEDIA United Solutions.

  Direct NEURO istraživanja, kako se navodi u saopštenju, sprovode se uz pomoć do sada najkvalitetnije tehnologije i, za razliku od postojećih istraživanja na tržištu sa predzankom „neuro“, raspolaže savremenom opremom za Eye-tracking (praćenje usmerenosti pogleda), EEG (Electroencephalography odnosno merenje aktivnosti moždanih talasa), GSR (Galvanic Skin Response ili merenje reakcije putem znoja), Face i Voice analizu.

  Kombinacijom neuroistraživanja i drugih načina istraživanja dostiže se oko 90 odsto tačnosti, za razliku od korišćenja tradicionalnih istraživanja koja idu do 30 odsto, potvrdio je Nielsen, najveća globalna kompanija za merenje i obradu podataka i ispitivanje tržišta, objašnjava se u saopštenju DIRECT MEDIA.

  „Klasična marketinška istraživanja više nisu dovoljna da bismo u potpunosti upoznali potrošače. Zato je vreme da iskoristimo sve ono što nauka i tehnologija danas omogućavaju, a to su neuroistraživanja, koja su inače globalno prepoznata kao veliki trend za dolazeći period. Direct NEURO ćemo koristiti da bismo došli do relevatnih podataka o potrošačima, ne samo u radu sa našim partnerima u Srbiji i regionu, već kod svih brendova zainteresovanih da testiraju svoje komunikacijske poruke. Neprestano tragamo za novim načinom što boljeg i preciznijeg upoznavanja ciljne grupe, a neuroistraživanja daju upravo to”, kaže Ljubica Vukčević, Head of Data Analytics & Insights u DIRECT MEDIA United Solutions.

  Direct NEURO tim sproveo je prvu lokalnu neuro studiju o uticaju društvenih mreža na mozak korisnika, čije će nalaze uskoro podeliti sa javnosti.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo