Više
  - Reklama -

  Nemačke kompanije očekuju vraćanje “u normalu” krajem godine

  Još članaka iz ove rubrike

  Nemačke kompanije očekuju da će svakodnevni život i njihovo poslovanje biti ograničeni još mnogo meseci, pokazuju rezultati najnovije poslovne ankete instituta IFO.

  Prema nalazima ovog istraživanja, kompanije predviđaju da će ograničenja u javnom životu potrajati još 7,4 meseca, a vraćanje njihovog poslovanja u normalu ne očekuju još 10,3 meseca, navodi se u saopštenju IFO instituta dostavljenom Tanjugu, prenosi B92.

  “Obe cifre su tek neznatno niže nego u decembarskoj anketi. Kampanja vakcinacije koja je trenutno u toku tek treba da pokaže konačni efekat”, kaže Klaus Vohlrabe, šef anketnog odeljenja u IFO-u.

  Procene po pojedinačnim sektorima se samo neznatno razlikuju.

  Proizvođači očekuju da ograničenja u javnom životu traju još 7,4 meseca, pružaoci usluga 7,5 meseci, trgovci 7,2 meseca a građevinci 7,3 meseca.

  Kad je reč o povratku njihovog poslovanja u normalu, proizvođači ne očekuju da će do toga doći još narednih 10,2 meseca, pružaoci usluga procenjuju da će za to biti potrebno još 10,6 meseci, maloprodavci 9,3 meseca, a građevnske firme se nadaju da će do normalizacije poslovnih aktivnosti doći za 10,4 meseca.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo