Direktorka Ringiera Jelena Drakulić Petrović nova vlasnica nedeljnika NIN

Foto: Ringier Srbija

Kompanija Ringier Srbija više nije vlasnik nedeljnika NIN.

Kao novi vlasnik upisana je Jelena Drakulić Petrović, aktuelna direktorka Ringiera u Srbiji. NIN je bio u vlasništvu Ringiera od 2009. godine.

Ovu informaciju prvi je objavio N1.  

Rešenje o promeni vlasništva upisano je u Agenciju za privredne registre 23. avgusta 2023. godine.

Umesto poslovnog imena “Ringier Serbia doo Beograd-Stari grad”, kao vlasnik 99,8% NIN-a sada je upisana Drakulić Petrović.

„Transakcija je već završena, što znači nesmetan prenos vlasništva. Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela., navodi se u saopštenju kompanije Ringier.

Ko je Jelena Drakulić Petrović?

Jelena Drakulić Petrović je generalni direktor od 2008. godine. U kompaniji je počela da radi 2004. na poziciji brend menadžera dnevnog lista Blic, da bi potom kao direktor marketinga i razvoja i direktor dnevnih izdanja učestvovala u brzom i uspešnom rastu portfolija kompanije, piše na zvaničnom sajtu kompanije.

Drakulić Petrović je često na listama Blica, kao jedna od najmoćnijih žena u Srbiji.

Na poslednjoj listi zauzela je 15.mesto, dok je na listi najmoćnijih ljudi u medijima na sedmom mestu.

Za nju se navodi da je i inicijator , osnivač i potpredsednik UO Inicijative “Digitalna Srbija”, a pre devet godina osnovala je i “Blic fondaciju” koja pomaže socijalno najugroženijoj deci. Ima diplomu prestižne Business Harvard School.

„Čast mi je da preuzmem NIN – respektabilni list za politička, društvena i kulturna pitanja, posle 20 godina profesionalnog angažmana u okviru Ringiera. Nastavljamo da negujemo nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje. Moj fokus i dalje ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia d.o.o, koji ove godine obeležava 27 godina u našoj zemlji“, rekla je Jelena Drakulić Petrović, generalna direktorka Ringier Serbia d.o.o i novi vlasnik NIN d.o.o.

Ćulibrk: Dok sam ja urednik…

Milan Ćulibrk urednik ovog nedeljnika, rekao je za portal Nova, da dok ga on bude uređivao, “NIN će izgledati kao što je izgledao i do sada“

„Ne bih se izuvao pre vode, sačekaćemo da vidimo šta se od redakcije očekuje. Ja ne umem i neću da pravim drugačiju vrstu novina, to je sve što znam“, kaže Ćulibrk.

On je dodao da je Ringier privatna firma ima pravo da radi sa svojim vlasništvom šta god. “To je ugovor između kompanije Ringier i nove vlasnice. Meni je svejedno ko mi je vlasnik dok mi kao redakcija možemo da radimo svoj posao kao što smo ga radili do sada“, zaključio je Ćulibrk.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde