Došao je kraj crnogorskom programu ekonomskog državljanstva

Program ekonomskog državljanstva kojeg je Vlada Crne Gore sprovodila od januara 2019, biće okončan 31. decembra 2022. godine.

To je potvrdio i premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović na sednici Vlade, prenosi Investitor.me. On je kazao da je do kraja godine moguće primiti nove aplikacije.

Abazović je ocenio da je program dobio brojne koristi državi, te da su kroz njega ostvarene vredne investicije i otvorena nova radna mesta.

Kroz program su strani investitori koji ulože određeni iznos za turističke projekte dobijali crnogorsko državljanstvo. Zbog te prakse, program je kritikovala Evropska komisija, koja je u više navrata pozivala crnogorske vlasti da odustanu od te prakse.

Kako je ranije saopšteno, preko programa ekonomskog državljanstva je u budžet Crne Gore kroz takse uplaćeno 29 miliona evra a do sada su pasoš dobili 447 strana investitora.

Među primljenim, najbrojniji su državljani Rusije njih 1.211, Kine 257, Libana 81, Ukrajine 54, SAD-a 151, Južnoafričke Republike 114, Saudijske Arabije 57, Indije 56, dok među aplikantima ima i državljana Australije, UAE, Japana, Kazahstana, Meksika, Filipina, Kanade, Poljske, Turske.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde