Dubai ima ekonomski plan od skoro 9 biliona dolara

Dubai je najavio ekonomski plan vredan 8,7 biliona dolara za narednu deceniju, koji će biti usmeren na trgovinu, strane investicije i  mesto na mapi kao globalno čvorište.

„Dubai će se rangirati kao jedan od četiri najveća globalna finansijska centra sa povećanjem direktnih stranih investicija na preko 177 milijardi dolara u narednoj deceniji“, napisao je šeik Mohamed bin Rašid al Maktum, vladar Dubaija, na Twitteru.

„Preko 300.000 globalnih investitora će pomoći da se Dubai izgradi u najbrže rastući globalni grad.”

U postu je navedeno da je u planu 100 „transformacionih projekata“ u narednih deset godina. To uključuje povećanje spoljne trgovine, skoro udvostručenje direktnih stranih investicija i povećanje državne potrošnje, prenosi CNBC.

Grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ima za cilj da udvostruči svoju ekonomiju u narednoj deceniji i postane jedan od Top 3 ekonomskih centara u svetu.

Poslednjih godina emirat pokrenuo niz reformi koje imaju za cilj da učine privlačnijim strancima i međunarodnim kompanijama da žive i ulažu.

UAE su nedavno promenili svoj islamski vikend od petka do subote u zapadni vikend od subote do nedelje, kako bi bili u skladu sa većim delom ostatka sveta, i počeli da nude program vize za rad na daljinu.

Sektor nekretnina u Dubaiju trenutno je u procvatu, a Dubai je nedavno rangiran kao jedan od deset najboljih gradova na svetu za život i rad iseljenika.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde