Dve biznis knjige koje čeka ceo svet

Foto: Simon&Schuster / W.W. Norton

Bez obzira što čitalačka publika do kraja godine željno iščekuje nove knjige poznatih autora poput Stivena Kinga i JK Rouling, kako ocenjuju američki mediji, dve knjige o kojima se najviše priča su – biznis knjige.

Ove nedelje izlazi knjiga o Ilonu Masku, a početkom oktobra o kripto preduzetniku Semu Benkmanu-Fridu.

“Elon Musk” knjiga koju je napisao Volter Ajsakson, autor biografija o Bendžeminu Frenklinu, Albertu Ajnštajnu i Stivu Džobsu, sada donosi priču o vlasniku X-a i osnivaču Tesle, koju je pisao gotovo tri godine.

Delovi knjige već su predstavljenu u Wall Street Journal-u i Time magazinu, a najavljena su brojna predstavljanja knjige po SAD.

Zanimljivo je da ove godine izlazi još jedna knjiga o ovom milijarderu, Bena Mezriha “Breaking Twitter: Elon Musk and the Most Controversial Corporate Takeover in History”, koja će se pojaviti u novembru.

Biznis knjige na filmu

Biografija o uhapšenom kripto preduzetniku Majkla Luisa nosi naziv “Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon”.

Benkman-Frid čeka suđenje zbog propasti svoje kompanije FTX.

Izdavač W.W. Norton & Co. rekao je da štampa 500.000 primeraka ove knjige, što predstavlja najveći tiraž ove godine za ovog izdavača.

Tri knjige Majkla Luisa ranije su dobila svoju interpretaciju u filmovima: „The Blind Side“ o sportisti Majklu Oheru, „Big Short“, pogled iznutra na finansijsku krizu 2007-08, i „Moneyball“, koji govori o korišćenju analitike u bejzbolu.  

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde