EIB i UniCredit: 50 miliona za finansiranje MSP

PRATITE NAS

Poslednji članci iz ove rubrike

Evropska investiciona banka (EIB) i UniCredit Bank Srbija potpisali su sporazum o obezbeđivanju do 50 miliona evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća (MSP) u Srbiji kako bi im pomogli u oporavku od krize prouzrokovane pandemijom korona virusa, saopšteno je.

Kredit će pomoći kompanijama da prevaziđu finansijska ograničenja koja je donela pandemija, održavajući likvidnost i radna mesta.

„Posvećeni smo stvaranju uslova potrebnih za brži oporavak od kovida-19 i tranziciju srpske privrede ka otpornijem, zelenom, održivom modelu, sposobnom da se uspešno takmiči na globalnim tržištima“, rekla je potpredsednica EIB zadužena aktivnosti banke u Srbiji Liliana Pavlova.

Kako je precizirano, u pitanju četvrta kreditna linija koju je obezbeđena kao podršku srpskim kompanijama u okviru finansijskog paketa Tim Evropa za oporavak od posledica pandemije korona virusa na Zapadnom Balkanu.

Sa ovim potpisanim zajmom, ukupno finansiranje EIB-a za oporavak od krize izazvane korona virusom, koje je obezbeđeno za MSP iz Srbije od početka pandemije, dostići će 140 miliona evra.

Preporučujemo