EinsteinGPT – i Salesforce se uključio u trku

Nakon Microsoft-a, Google-a, Alibabe, Baidu-a, još jedan tehnološki gigant pridružio se ‘hajpu’ oko veštačke inteligencije. Sada stiže EinsteinGPT.

U pitanju je Salesforce, softveraška kompanija bazirana na cloud tehnologiji, saopštila je da će napraviti softver koji uključuje veštačku inteligenciju (AI). On bi pomogao prodavcima, agentima za korisničku podršku i trgovcima da rade svoj posao.

Salesforce je ovo nazvao EinsteinGPT.

„Krećemo se najbrže što možemo bez ugrožavanja odgovornog etičkog pristupa“, rekla je u intervjuu Kara Ših, izvršna direktorka Salesforce-ovog Service Cloud poslovanja.

Jedna funkcija koju Salesforce uvodi u Service Cloud biće okvir za ‘ćaskanje sa tehnologijom’. Ona može da napiše odgovor na pitanje na osnovu informacija koje su već uskladištene u Salesforce-u. Agenti mogu izmeniti automatski generisani odgovor ili pritisnuti dugme za slanje.

EinsteinGPT i uzbuđenje u kompaniji

Salesforce, koji je u poslednje vreme bio pod pritiskom investitora aktivista da postane profitabilniji, nije finalizirao cene ili vreme za nove funkcije. Rukovodioci prvo žele da vide kako stvari idu sa organizacijama upisanim u Salesforce-ov pilot program, piše CNBC.

Salesforce je preduzeo različite korake kako bi sprečio Einstein GPT da dezinformiše ljude. Pored učešća ljudskog agenta, kompanija je suzila polje podataka koji mogu uticati na odgovor.

O kakvom ‘uzbuđenju’ se radi kada je sama kompanija u pitanju, govori i podatak koji CNBC donosi. Izvršni direktor Salesforce-a Mark Beniof je u razgovoru sa investitorima, čak 14 puta pomenuo AI.

„U kombinaciji sa našim Data Cloud-om i duboko integrisanim sa Customer 360, uključujući Tableau, MuleSoft i Slack, Einstein GPT će otvoriti vrata sledećem nivou inteligencije i pokrenuti digitalne transformacije u našem novom svetu veštačke inteligencije“, rekao je Beniof.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde