Francuzi kupili srpski HDL Design House

Foto: Envato Elements / maxxyustas

Francuska kompanija za pružanje poslovnih i tehnoloških konsultantskih usluga Capgemini, kupila je HDL Design House iz Srbije, koja se bavi dizajniranjem i verifikacijom silicijumskih čipova.

Kako se navodi u saopštenju francuske kompanije,  HDL Design House je vodeći nezavisni provajder ovih usluga u Evropi. Cena transakcije nije objavljena.

Ovu vest prva je prenela Bloomberg Adria.

Osnovana 2001. godine sa sedištem u Beogradu (Srbija), HDL Design House se sastoji od oko 300 visokokvalifikovanih inženjera sa značajnim iskustvom u isporuci naprednih prilagođenih dizajna čipova za više industrija.

“Njihovi klijenti su veoma komplementarni sa Capgemini-jem i uključuju glavne igrače u industriji poluprovodnika, kao i vodeće proizvođače originalne opreme (OEM), koji koriste puni potencijal čipova za kreiranje inteligentnih i povezanih proizvoda”, navode u saopštenju.

„Nakon 22 godine izgradnje i razvoja ekspertize svetske klase, HDL Design House počinje novo poglavlje u njegovoj evoluciji. Pridruživanje Capgemini-ju je prirodan sledeći korak za nas jer ćemo postati deo važne globalne i multidisciplinarne organizacije. To je veoma uzbudljiva perspektiva za HDL Design House i njene zaposlene“, rekao je Predrag Marković, predsednik i izvršni direktor, HDL Design House.

„HDL Design House je lider u silicijumskim inovacijama. To će ojačati naš tim i prisustvo u istočnoj Evropi kako bismo dalje zadovoljili globalnu potražnju za najnovijom generacijom proizvoda visokih performansi. Veoma sam srećan što im mogu poželeti dobrodošlicu u Capgemini,” rekao je Vilijam Roze, izvršni direktor Capgemini Engineeringa i član Izvršnog odbora Grupe.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde