Generali kupio udeo u firmi koja iznajmljuje električne bicikle

Italijanska osiguravajuća kuća Generali objavila je da je kupila udeo u kompaniji za usluge iznajmljivanja bicikala i električnih romobila “Ridemovi” koja planira širenje u matičnoj Italiji, Španiji i drugim zemljama, javlja Reuters. 

Ridemovi pruža usluge mikro-mobilnosti u 17 italijanskih i španskih gradova, saopštio je u ponedeljak Generali, ne precizirajući koliki je udeo preko specijalizovanog fonda kupio. Saobraćaj na dva točka naglo je porastao u pandemiji COVID- 19 i postao važan deo urbane mobilnosti, podupirući kompanije i novoosnovane firme koje nude usluge deljenja prevoza. Ridemovijeva flota uključuje oko 30 hiljada običnih i električnih bicikala i električnih romobila. 

Kako navode u ovoj firmi, Generalijevo ulaganje kroz upravljanje fondom Ocorian pomoći da je povećaju na 70 hiljada uglavnom električnih vozila. Osnovan pre tri godine, Ridemovi sada broji oko dva miliona korisnika, a novo će mu finansiranje omogućiti da prvenstveno ojača svoj položaj na ključnim tržištima Italije i Španije i da otvori nova u Evropi i šire. 

„Ridemovi je vodeća italijanska firma u sektoru mikro-mobilnosti i razvila je vrlo efikasan i stabilan poslovni model“, rekao je upravnik portfelja Generali Investmentsa Stefano Ferari. 

Osiguravači širom sveta pod sve su većim pritiskom da se angažuju na ublažavanju klimatskih promena i da podupru inicijative usmerene na zaštitu klime, javlja agencija Reuters.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde