Heineken predstavio jednu od najvećih investicija u Vojvodini

Foto: Goran Srdanov / HEINEKEN Srbija

Kompanija Heineken Srbija predstavila je u svojoj pivari u Novom Sadu kapitalnu investiciju vrednu 16 miliona evra.

Kako se kaže u saopštenju, ovo je jedno od najvećih dosadašnjih ulaganja kompanije u Vojvodini. Investicija obuhvata dodatnu liniju za limenke i tehnički unapređenu liniju za staklenu ambalažu. Ovim je postignuta značajno veća operativna i logistička efikasnost i povećana proizvodnja za gotovo 50 odsto. Istovremeno, smanjena je emisija CO2 u distribuciji za više od 1.000 tona godišnje (što je smanjenje od 20 odsto) i dostignuto do 100 odsto iskorišćenost ukupnih proizvodnih kapaciteta, navodi se.

Generalna direktorka Heineken Srbija, Neda Đokić, istakla je ovom prilikom da su investicije u pivari u Novom Sadu simbol dugoročnog održivog poslovanja kompanije u Srbiji.

“Kompanija je do sada u Srbiji uložila više od 220 miliona evra, a samo u poslednje dve godine, kapitalne investicije uložene u pivaru u Novom Sadu iznosile su 16 miliona evra. Kao jedna od tehnološki najnaprednijih u regionu, pivara ima izuzetan značaj za našu kompaniju i razvoj kompanijskog portfolija, kako na lokalnom, tako i na međunarodnom planu. Doprinoseći razvoju lokalne privrede, svojim društveno odgovornim poslovanjem, želimo da ostanemo pouzdan partner prosperiteta ovog dela naše zemlje, ali i cele Srbije.“, istakla je Đokić.

Kompanija Heineken Srbija nastaviće sa ulaganjem u razvoj i širenje poslovanja, ali i da doprinosi lokalnoj zajednici i društvu u celini, navodi se u saopštenju kompanije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde