Investiciona kompanija kupila 50% udela u srpskom Walter BBQ

Investiciona kompanija Integral Venture Partners saopštila je da je sa vlasnicima Walter BBQ, srpskog lanca restorana brze hrane, sklopila ugovor o kupovini 50 odsto udela u toj kompaniji. 

Transakcija ne podleže nikakvim regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti okončana u prvoj polovini januara 2022. godine. Uslovi investicije nisu objavljeni.

Integral upravlja institucionalnim privatnim kapitalom i fokusiran je na investicije u zemljama centralne i jugoistočne Evrope.

Integralov fond podržavaju vodeći međunarodni institucionalni investitori, uključujući EIF, EBRD i IFC. Integral pokriva svoje ciljno tržište iz  kancelarija koje ima u Londonu, Budimpešti i Beogradu.

Walter je osnovan 2003. godine, najveći je lanac restorana brze hrane u privatnom vlasništvu u Srbiji, sa 20 lokala koji posluju u Beogradu i još četiri grada u Srbiji.

Walterov koncept je zasnovan na brendiranim ćevapčićima.

Integral namerava da podrži Valter u daljoj ekspanziji unutar Srbije, a zatim i van svog sadašnjeg tržišta, u druge balkanske zemlje koje dele slične potrošačke ukuse i kulturu ishrane.

„Paralelno sa tim, Integral će raditi sa porodicom osnivača i timom najvišeg menadžmenta kako bi nastavio da unapređuje Walterove operacije i procese u skladu sa najboljim industrijskim standardima koje primenjuju grupe panevropskih lanaca restorana“, dodaje se u saopštenju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde