Investiciona kompanija kupila 50% udela u srpskom Walter BBQ

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Investiciona kompanija Integral Venture Partners saopštila je da je sa vlasnicima Walter BBQ, srpskog lanca restorana brze hrane, sklopila ugovor o kupovini 50 odsto udela u toj kompaniji. 

Transakcija ne podleže nikakvim regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti okončana u prvoj polovini januara 2022. godine. Uslovi investicije nisu objavljeni.

Integral upravlja institucionalnim privatnim kapitalom i fokusiran je na investicije u zemljama centralne i jugoistočne Evrope.

Integralov fond podržavaju vodeći međunarodni institucionalni investitori, uključujući EIF, EBRD i IFC. Integral pokriva svoje ciljno tržište iz  kancelarija koje ima u Londonu, Budimpešti i Beogradu.

Walter je osnovan 2003. godine, najveći je lanac restorana brze hrane u privatnom vlasništvu u Srbiji, sa 20 lokala koji posluju u Beogradu i još četiri grada u Srbiji.

Walterov koncept je zasnovan na brendiranim ćevapčićima.

Integral namerava da podrži Valter u daljoj ekspanziji unutar Srbije, a zatim i van svog sadašnjeg tržišta, u druge balkanske zemlje koje dele slične potrošačke ukuse i kulturu ishrane.

„Paralelno sa tim, Integral će raditi sa porodicom osnivača i timom najvišeg menadžmenta kako bi nastavio da unapređuje Walterove operacije i procese u skladu sa najboljim industrijskim standardima koje primenjuju grupe panevropskih lanaca restorana“, dodaje se u saopštenju.

Preporučujemo

Pratite nas