IV regionalna konferencija “Rizici novog doba: održivost i izdržljivost”

Šta je održivo poslovanje po ESG principima, da li je izvodljivo u sadašnjim globalnim okolnostima, i kada će postati neophodno i u Srbiji – tema je ovogodišnje regionalne konferencije o rizicima novog doba, koju već četvrti put organizuje BeRiskProtected platforma.

  • Briga o prirodi, ljudima i visoki standardi u upravljanju (ESG – Environmental, Social, Governance) uskoro će biti uslov za opstanak svakog preduzeća:
  • evropska regulativa najavljuje zabranu poslovanja sa preduzećima koja ne posluju po ESG principima,
  • ozbiljni investitori već duže vreme izbegavaju ulaganje u preduzeća koja ne posluju po ESG principima, jer ih procenjuju kao neisplativa na duži rok,
  • mlađe generacije već sada sve više obraćaju pažnju na to kako se kompanije odnose prema prirodi i prema zajednici, kada biraju od koga će kupiti proizvod ili uslugu.
  • Istovremeno, poslovanje u sadašnjim globalnim okolnostima nosi brojne rizike zbog kojih se mnoga preduzeća bore za opstanak, pa im nove obaveze predstavljaju dodatno opterećenje.
  • Globalna ekonomska kriza dodatno podstiče i rast sajber opasnosti, koje su već drugu godinu zaredom prve na listi poslovnih rizika.

Kako u svemu tome da se snađu poslodavci, i kako da sačuvaju mentalno zdravlje zaposlenih, koja je vrednost potencijalnih opasnosti, kakva je preventive moguća i koje su mogućnosti nadoknade štete, potražiće se odgovor od učesnika ove konferencije.

Konferenciju, koja se održava 1.juna u 9.30 časova u hotelu Hyatt Beograd, otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jelene Manić Petronikolos,  rukovoditeljke Centra za integraciju Ciljeva održivog razvoja – UNDP.

Među učesnicima su predstavnici Udruženja banaka Srbije, Nacionalnog CERT-a, kompanija Bambi, A1, Marsh Mclennan, Horvath Adria, UNIQA, DDOR, Wiener Stadtische osiguranje, Abstract, advokatske kancelarije Vuković&Partners i TSG, Vladimir Đukanović, Nevena Čalovska Hercog, dr sc med, psihijatar i psihoterapeut, AMS Consulting i drugi.

AGENDA

Više informacija o programu i mogućnostima prisustvovanja možete pronaći na linku https://beriskprotected.rs/konferencija-2023

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde