Jedna osiguravajuća kuća u regionu nudi i plaćanje kriptovalutama

LAQO osiguranje, digitalni brend Croatia osiguranja koji deluje u sastavu Adris grupe, postao je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje omogućuje plaćanje kriptovalutama, saopšteno je iz kompanije.

Opcija je uvedena u saradnji s fintech kompanijom Electrocoin, a za plaćanje će se moći koristiti čak 13 različitih kriptovaluta (bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), ripple (XRP), EOS, stellar lumen (XLM), DAI, tether (USDT), USDC, binance USD (busd), solana (SOL), dogecoin (DOGE) i litecoin (LTC)).

Vlasnici kriptovaluta tako na LAQO web-stranici mogu da digitalno kupe Obvezno i Kasko autoosiguranje, a plaćanje kriptovalutama odvija se kroz elektronski platni servis PayCek koji garantuje sigurnost kupcima.

‘LAQO je prvo osiguranje u Hrvatskoj koje je uvelo plaćanje kriptovalutama čime smo se još snažnije približili digitalnim korisnicima, nudeći im u potpunosti novo iskustvo kupovine. Kao digitalni brend osiguranja kontinuirano uvodimo inovacije kojima brinemo o zajednici u kojoj poslujemo i potičemo talas inovativnosti na celom tržištu’, poručila je Ana Zovko, direktorka Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde