Kako sam osmislila brend Roberto Baressi?

Iako se čini na prvi pogled da brend Roberto Baressi ima neke veze sa Italijom, reč je o domaćem brendu pod kojim se prodaju muške i ženske košulje, haljine i mantili. Započeli su i proizvodnju košulja od 100 vune koje su izuzetno lake za održavanje. Uz to su asortiman proširili i proizvodima brenda Secrid odnosno novčanicima za kartice.

Brend Roberto Baressi nastao je pre šest godina, a osmislila ga je Dragana Milanović, koja je nedavno proglašena za mladog menadžera 2020. godine u izboru Srpske asocijacije menadžera, Otkud, međutim, ona u preduzetničkim vodama i to baš u veoma izazovnoj tekstilnoj industriji koja bije bitku sa mnogim svetskim brendovima na tržištu Srbije.

Njen otac Dragan Milanović je još 1990. godine osnovao firmu DIS Export-Import u Ivanjici koja je godinama radila uslužno šivenje za poznate brendove, uglavnom italijanske.

„Otac je imao proizvodnju i radio je samo uslužno šivenje za strane brendove – Cavalli, Robeta Scarpa, La Martina. Kada rastete uz privatni posao svojih roditelja, možda vam je put i predodređen, iako su se roditelji nadali da ću raditi neke „mirnije“ stvari. Privatni posao zahteva mnogo vremena, davanja i odricanja. Ja sam, međutim, mnogo zavolela posao kojim se otac bavio. Završila sam Filološki fakultet, ali sam i dalje želela da se bavim privatnim poslom, tako da sam upisala master studije na Fakultetu organizacionih nauka kako bih dobila i „teorijsku“ potporu za buduće poduhvate“, objašnjava Dragana za portal Sve o novcu.

Analizirajući tržište shvatila je da u ponudi nedostaje dobrih i kvalitetnih, poslovnih košulja. „To je bila naša ideja vodilja“, kaže ona. Od Italijana su, napominje, naučili sve. Radeći godinama za njih sarađivali su sa kontrolorima najvećih italijanskih brendova kod kojih nije bilo prostora za grešku, pa su, na taj način, praktično i „ispekli zanat“.

Brend Roberto Baressi zaživeo je 2014. godine. Dragana je izabrala italijansko ime jer su celu priču, kako kaže, izgradili upravo na vezi sa Italijom i italijanskom kvalitetu tkanina.

„Želeli smo da ime bude internacionalno jer želimo da se proširimo i van granica Srbije. Osim toga, tkanine nabavljamo isključivo od italijanskih kompanija, što je sigurno najbolji izbor s obzirom na to da je njihova industrija proizvodnje materijala za košulje, ubedljivo najbolja na svetu. Naši klijenti su ljudi koji imaju iskustva, znaju da prepoznaju vrednost i žele da nose dobru košulju. Oni kupuju kvalitet“, objašnjava Dragana Milanović i dodaje da im low cost brendovi nisu konkurencija jer nemaju istu ciljnu grupu.

Ona u razgovoru za Sve o novcu navodi da je prošle godine da bi održali poslovanje, Roberto Baressi počeo da proizvodi i medicinske uniforme, maske, ali da će i pored svega uskoro otvoriti dve radnje, jednu u Krunskoj ulici, a drugu u tržnom centru  Delta City.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde