Logistika: Deutsche Post kupuje američki J. F. Hillebrand Group za 1,5 milijardi evra

Deutsche Post objavio je da kupuje američku kompaniju za pomorski prevoz tereta J. F. Hillebrand Group za 1,5 milijardi evra kako bi proširio logističke kapacitete u razdoblju pojačane potražnje povezane s pandemijom covida 19.

Pandemija je prouzrokovala nestašicu kapaciteta za prevoz tereta morem i vazduhom, pa su vozarine snažno porasle, a dodatni su problem nestašica radne snage i poremećaji u saobraćaju, zbog kojih brodovi dugo čekaju prijem u lukama, prenosi Seebiz.

Globalni nabavni lanci na rubu su pucanja zbog covida 19 i prirodnih katastrofa, što ugrožava protok sirovina, delova i potrošačke robe, upozoravaju kompanije, ekonomisti i stručnjaci za logistiku.

Deutsche Post DHL procenjuje da će američka kompanija koja beleži snažan rast od prvog dana podupre njegove rezultate.

Hillebrand je u proteklih 12 meseci imao prihode od 1,4 milijarde evra i ove bi godine trebao isporučiti pola miliona kontejnera, navode u Deutsche Postu i dodaju da će dogovoreni iznos platiti iz raspoložive gotovine, kao i da bi transakcija trebala biti zaključena u sledećim mesecima, pod uslovom da dobije zeleno svetlo regulatora u Evropskoj uniji i SAD.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde