Loši rezultati i promena na čelu Credit Suisse

Redakcija
Redakcija
Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Banka Credit Suisse nakon što je objavila lose rezultate u drugom tromesečju,  najavila je da će glavni izvršni direktor Tomas Gotstein odstupiti sa svoje funkcije.

Švajcarska banka zabeležila je neto gubitak od 1,593 milijarde švajcarskih franaka (1,66 milijardi dolara), daleko ispod konsenzusa očekivanja među analitičarima o gubitku od 398,16 miliona švajcarskih franaka.

“Danas obeležavamo promenu vodstva za Credit Suisse. Bila je apsolutna privilegija i čast služiti Credit Suisse-u tiokom protekle 23 godine. Od prvog dana moja je strast da pružim najbolju uslugu našim klijentima,” rekao je Gotstein.

On je preuzeo vodstvo u banci početkom 2020. nakon ostavke prethodnika Tidjanea Tiama nakon špijunskog skandala, a zameniće Ulrih Koerner, prethodni izvršni direktor odseka za upravljanje imovinom banke.

Predsednik Credit Suisse Aksel Leman rekao je za CNBC da je Gotstein bio „sjajan tip“ koji je napravio „odličan posao“, ali da se posle odluka o ubrzanoj transformaciji banke, Gotstein odlučio da napravi promenu.

Preporučujemo

Pratite nas