Mađarski AutoWallis preuzeo još jednu firmu u Sloveniji

Mađarska automobilska kompanija AutoWallis nastavila je da povećava svoju prisutnost u regionu nedavnom kupovinom firme Avto Aktiv i s njom povezanih nekretnina.

Avto Aktiv radi 20 godina na slovenačkom tržištu, a u svojim radionicama servisira vozila BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota i Suzuki u pet gradova – Koper , Kranj, Ljubljana, Nova Gorica i Trzin.

Kompanija je ujedno je i ekskluzivni prodavač vozila Jaguar, Land Rover i MINI.

Prvi čovek AutoWallisa, Gabor Ormosi rekao je da AutoWallis takođe proučava preostale mogućnosti za širenje poslovanja u Sloveniji i u drugim zemljama.

Prema podacima poslovnog asistenta Bizi.si, Avto Aktiv je lani ostvario 51 milion evra prihoda i 8,2 miliona evra dobiti, navodi siol.net.

Mađarski AutoWallis na slovenačko je tržište ušao prošle godine, kada je preuzeo najvećeg zastupnika BMW-a u Sloveniji, A-Cosmos, kao i marku Opel, a u regionuje prošle godine dovršio sticanje uvozničkih prava za Opel u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji, stekao zastupništvo Opela i KIA-e u Mađarskoj te počeo distribuciju modela Jaguar i Land Rover u Mađarskoj.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde