Mađari preuzeli najvećeg hrvatskog proizvođača svežih jabuka

Foto: Envato Elements / jirkaejc

Firma Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda, kao najveći hrvatski proizvođač i izvoznik sveže jabuke, postaje nova članica Mészáros Grupacije u vlasništvu Lorenca Mesaroša.

Mészáros Grupa je, uz ostale delatnosti, jedan od najznačajnijih evropskih poljoprivrednih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mlekarstva, te vinarstva, s više od 50.000 hektara proizvodnih površina.

Ovom akvizicijom Mészáros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera voćarstva i pravi snažan internacionalni iskorak u sektoru proizvodnje i distribucije svežeg voća, prenosi Seebiz.

Rabo d.o.o. će i nakon akvizicije zadržati dosadašnji menadžment i zaposlene.

„Zaista sam jako zadovoljan što sve više firmi Mészáros Grupe uspešno ulazi na međunarodno tržište, povećavajući tako broj svojih inostranih podružnica. Ovom akvizicijom Grupa će dobiti jedinstveni know-how o proizvodnji, skladištenju, konfekciji i distribuciji svežeg voća, koji se može uspešno primenjivati u svim budućim ulaganjima u firmu, ali takođe i na našim površinama u Mađarskoj. Naš cilj je da Rabo d.o.o., uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u sektoru proizvodnje voća, predstavlja i snažnu platformu za budući rast i investicije u ovaj specifičan sektor, a koje bi naša Grupa mogla provoditi u narednom razdoblju.“ – izjavio je Mesaroš, vlasnik Grupe Mészáros.

„Naš glavni fokus i dalje ostaju visoka produktivnost, kvalitet i dodata vrednost naših proizvoda, kao i dugoročno etabliranje firme kao renomiranog i prepoznatljivog brenda jabuke na svetskom tržištu. Snaga grupacije i njeni pozitivni sinergijski efekti će nedvosmisleno doneti brojne mogućnosti za budući rast i razvoj proizvodnje te poslovanja naše firme, u vremenu koje je ispred nas,“ rekao je Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor tvrtke Rabo d.o.o.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde