Naftni gigant imenovao novog generalnog direktora

Foto: Twenty20

Naftni i gasni gigant British Petroleum (BP) imenovao je Mareja Auhinklosa za stalnog generalnog direktora, saopštila je kompanija.

Njegovo imenovanje dolazi otprilike četiri meseca nakon što je njegov prethodnik Bernard Luni dao ostavku nakon manje od četiri godine na toj funkciji, navodeći lične odnose sa kolegama pre nego što je postao izvršni direktor, piše CNBC.

Auhinklos, tada glavni finansijski direktor, imenovan je za privremenog generalnog direktora u vreme Lunijevog odlaska. U BP-u je od spajanja kompanije 1998. sa Amoco Canada, kojoj se pridružio 1992. godine.

„Odbor se u potpunosti slaže da je Marej bio izvanredan kandidat i da je pravi lider za BP“, rekao je predsednik Helge Lund u saopštenju u sredu.

„Čast je voditi BP — ovo je sjajna kompanija sa sjajnim ljudima. Naša strategija — od međunarodne naftne kompanije do integrisane energetske kompanije — se ne menja. Uveren sam u značajnu vrednost koju možemo da stvorimo“, rekao je Auhinklos, signalizirajući da će kompanija zadržati svoj pravac koji je pokrenuo Luni, prelaska sa proizvodnje fosilnih goriva na obnovljivu energiju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde