Ovo su brendovi sa najgorom reputacijom u SAD

Foto: Envato Elements / YuriArcursPeopleimages

Twitter, Meta i TikTok su tri najveća svetska giganta društvenih medija. Oni su takođe tri brenda sa najgorom reputacijom u SAD, prema nedavno objavljenoj Axios Harris Poll rang listi reputacije za 2023.

U formiranju rang liste učestvovalo je 16.000 Amerikanaca.

I Meta i Twitter su postigli loše rezultate u kategorijama „kultura“ i „etika“. TikTok nije imao rezultate u „državljanstvu“ i „karakteru“, usred sve veće zabrinutosti američkih zakonodavaca zbog potencijalnog uticaja kineske savezne vlade na platformu.

Oni trenutno nisu jedini brendovi sa niskim ocenama odobrenja, piše CNBC.

Evo sedam brendova sa najgorom reputacijom u Americi:

1. Trampova organizacija (Trump Organization)

Trampova organizacija je dobila posebno niske ocene u kategorijama „karakter“, „poverenje“ i „etika“. Rangiranje je objavljeno samo nekoliko dana pre nego što je bivši predsednik Donald Tramp, koji je decenijama vodio Trampovu organizaciju, optužen za 34 krivična dela falsifikovanja poslovnih zapisa uoči predsedničkih izbora 2016. godine.

2. FTX

Sada bankrotirana berza kriptovaluta FTX ima drugu najgoru reputaciju među Amerikancima, nakon njenog kolapsa u novembru 2022.

3. Fox Corporation

Medijska kompanija je tužena zbog objavljivanja lažne tvrdnje da su glasačke mašine nameštale izbore 2020. godine.

4. Twitter

5. Meta

6. Spirit Airlines

7. TikTok

Od ostalih kompanija na listi izdvajaju se British Petroleum (BP), Bitcoin i modne kompanije Balenciaga i Shein. BP-ovo izlivanje nafte u Meksičkom zalivu donelo joj je titulu „Najgore kompanije u Americi“ 2011. Dvanaest godina kasnije, čini se da britanski naftni i gasni gigant ima još dug put da izgradi poverenje u javnosti, posebno postižući rezultate nisko u kategorijama „građanstvo“ i „etika“, piše CNBC.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde