Hrvatska: Dosad najveće privatno ulaganje u obrazovanje

Najveća privatna obrazovna institucija u Hrvatskoj – Algebra, na proleće iduće godine otvoriće obrazovni kampus. Vrednost investicije je oko 110 miliona kuna (14 miliona evra) i reč je o najvećem privatnom ulaganju u obrazovanje u Hrvatskoj dosad.

Površina kampusa, smeštenog kilometar od Zapadnog kolodvora, je 12.292 kvadratnih metara. Proteže se na šest nadzemnih etaža, ima jednu podzemnu i dodatno, najnižu, etažu s podzemnom garažom. U kampus će se useliti 12.000 Algebrinih polaznika i studenata, od kojih kampus odjednom može primiti njih 1140. Tamo će u budućnosti raditi 200 zaposlenih, od kojih 160 stalno zaposlenih, a povremeno će ga koristiti još 400 spoljnih stručnjaka Algebre.

Jedan od suosnivača i član Uprave Algebre Hrvoje Balen objašnjava za Jutarnji list da je Algebra jako narasla i da joj je nužan vlastiti prostor kako bi bili još kvalitetniji i fleksibilniji te imali neke mogućnosti koje dosad nisu imali.

Pojašnjava da mu je jasno da se u vreme pandemije i razvoja online obrazovanja može činiti da lokacija za obrazovne institucije više nije važna, ali da se kod njih pokazalo suprotno. 

Jako ulažemo u online ponudu studiranja i obrazovanja, tako da će novi kampus nuditi mogućnost hibridnog obrazovanja. Međutim, poslednjih godina imamo sve više stranih studenata koji dolaze u Zagreb, iako ne moraju, odnosno jako je puno dostupnih online programa”, kaže Balen.

Balen pojašnjava da su odlučili da sagrade kampus kako bi na njemu okupili različite profile studenata i polaznika te povezali sve aktivnosti s lokacija po gradu. “Naš kampus je zamišljen da bude sve u jednom: od predavanja, vežbi i laboratorija, preko studija za snimanja i coworking prostora, pa sve do Algebra Laba. U Hrvatskoj je jedini sličan prostor Nacionalna sveučilišna knjižnica, gde se studenti okupljaju da bi zajednički radili i učili. Ali, u njoj nisu svi drugi obrazovni sadržaji, kao ni kapaciteti koje ćemo mi ponuditi, i upravo tu sinergiju digitalnih profesionalaca i mladih ljudi vidimo kao glavnu prednost novog kampusa”, kazao je Balen za Jutarnji list.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde