Neobično partnerstvo Netflixa sa bioskopima

Streaming servis Netflix ovih dana je sklopio neobično partnerstvo s trima velikim mrežama bioskopskih dvorana u Sjedinjenim Državama, ustupivši im pravo na prikazivanje drugog dela franšize „Nož u leđa“ („Knives Out“).

„Stakleni luk: tajna noža u leđima“, triler u kojemu britanska filmska zvezda Danijel Krejg tumači pronicljivog detektiva, počeće da se prikazuje u bioskopima u nedelji od 23. do 29. novembra, navodi se u saopštenju.

Velika platforma za internet prenos sadržaja potpisala je ugovor s trima najvećim američkim bioskopskim mrežama, Regal-om, AMC-om i Cineworld-om kako bi im ustupila to ekskluzivno pravo: pretplatnici na platformu moraće pak da sačekaju do 23. decembra kako bi film gledali kod kuće.

Dugometražni film će se prikazivati samo u 600 dvorana, uglavnom u SAD-u i na tržištima poput Velike Britanije, Španije, Australije i Nemačke.

„Presretan sam (…) Ovi filmovi su napravljeni da dirnu publiku i jedva čekam da osetim energiju pune dvorane“, reagovao je reditelj Rajan Džonson, navodi se u saopštenju.

Netflix je lani platio više od 460 miliona dolara za otkup franšize za „Nož u leđa“ koji je bio veliki filmski hit, prenosi Seebiz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde