Novosadska firma postala deo globalne software development kompanije

Od 1. juna, novosadski Vivify Ideas postao je deo globalne ‘software development’ kompanije EPAM Systems. Pored unapređenja usluga, cilj ove akvizicije je edukacija i zapošljavanje IT stručnjaka iz Srbije.

U saopštenju koje su dali za medije, a koje prenosi Netokracija, iz EPAM-a ističu da su se na ovaj korak odlučili iz želje da svoj tim upotpune kvalitetnim kadrom iz polja digitalne transformacije, mašinskog učenja, veštačke inteligencije i web developmenta. Pored toga, EPAM u domaćoj kompaniji Vivify Ideas vidi partnera sa kojim će stvarati, razvijati i jačati zajednicu vrsnih IT stručnjaka u celom regionu.

Milan Habijanac, direktor EPAM Srbija, rekao je da je cilj da se kroz integraciju prigrli „izuzetan preduzetnički duh i poznavanje end-to-end platformi koje Vivify Ideas poseduje“.

„U planu nam je da kroz saradnju Vivify Ideas i EPAM Srbija, u Srbiju donesemo projekte za vodeće svetske kompanije, a sa njima i primenu najnovijih tehnologija u Cloud, Big data, Gaming, Commerce i drugim industrijama“, rekao je Habijanac i dodao da je plan da se otvore kancelarije i Akademija u gradovima u regionu, uključujući i trenutne lokacije u Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.

Novosadski Vivify Ideas je software development kompanija osnovana 2013, koja danas broji oko 150 zaposlenih različitih senioriteta. Saradnjom sa Novosadskim univerzitetom ali i osnivanjem sopstvene Akademije, najveći fokus u svom dosadašnjem radu stavili su upravo na razvoj kvalifikovanih stručnjaka iz širokog spektra IT oblasti.

„Ovo je sjajna prilika, kako za naše zaposlene, tako i za ceo region. Radujemo se što će naši talenti postati deo Epam tima. Udruženi, moći ćemo da učinimo mnogo više za naše klijente širom sveta, a za naše zaposlene, otvoriće se nove, uzbudljive mogućnosti“, rekao je Nedeljko Damjanović, direktor Vivify Ideas.

EPAM planira da, zajedno za Vivify Ideas, u saradnji sa univerzitetima i obrazovnim ustanovama, edukuje i razvija vrhunski IT kadar u Srbiji, ali i da kontinuirano širi svoj tim.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde