Pomoć od države mladi Amerikanci uložiće u deonice

Istraživanje Deutsche Banka pokazalo je da će mladi Amerikanci popriličan deo novca kojeg će dobiti od države (tzv. stimulativni čekovi) potrošiti na kupovinu deonica.

Odgovori na istraživanje među 430 malih investitora pokazali su da polovina mladih od 25. do 34 godine planira da potroši 50% svojih stimulativnih isplata na deonice, što je dovelo do toga da je nemačka investiciona banka zaključila da „velik iznos predstojećih provera podsticaja u SAD-u verovatno naći put do deonica.“

U međuvremenu, mladi od 18. do 24. godine koji su učestvovali u istraživanju planirali su da iskoriste 40% stimulativnih čekova na deonice, a anketirani od 35. do 54. godine planiraju da ih 37% svojih stimulativnih čekova iskoriste za ulaganja na tržište deonica. Ispitani stariji od 55 godina rekli su da bi u deonice uložili samo 16%.

Internet istraživanje, koje je vodio strateg Parag Thate, objavljeno krajem prošlog meseca, pokazalo je da ispitanici planiraju velik deo (37%) bilo kojeg nadolazećeg podsticaja uložiti direktno u deonice, što bi moglo predstavljati znatan priliv na tržište od 170 milijardi dolara, piše Seebiz.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde