Posle Telenora u CG, Mađari kupili i dva operatera u Albaniji

Mađarska kompanija za upravljanje IT uslugama 4iG potpisala je konačni ugovor o preuzimanju albanskog ONE Telecommunications za neobjavljen iznos. Pre toga, kompanija je pristala na kupovinu i većinskog udjla u drugom albanskom telekomunikacijskom operateru, Albtelecomu.

Očekuje se da će transakcija biti zatvorena nakon što dobije regulatorno odobrenje u Albaniji, naveo je 4iG u saopštenju za javnost, prenosi Investitor.me.

“Sa svojim fokusom na mobilno tržište, portfelj ONE-a i ALBtelecoma, provajdera fiksnih i mobilnih usluga, mogao bi stvoriti značajne sinergije”, naveli su iz mađarske kompanije, dodajući da će dve akvizicije 4iG učiniti najistaknutijim igračem u albanskom telekomunikacijskom sektoru.

4iG je nedavno završio preuzimanje crnogorskog Telenora, kojeg je kupio od češke PPF grupe.

ONE Telecommunications drugi je najveći mobilni operater u Albaniji s 1,36 miliona pretplatnika. Kompanija je ostvarila prihod od 68,1 miliona evra i zaradu pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) od 20,8 miliona evra u 2020.

4iG ranije ovog meseca saopštio je da je potpisao konačni ugovor o kupovini 80,27% udela u Albtelecomu od Cetel Telecoma, podružnice u većinskom vlasništvu turskog diversifikovanog holdinga Calik. Albtelecom je najveći pružalac fiksne telefonije i treći najveći mobilni operater u Albaniji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde