Više
  - Reklama -

  PPF posle pogibije osnivača dobila novog prvog čoveka

  Još članaka iz ove rubrike

  PPF Grupa imenovala je Ladislava Bartoničeka, jednog od njenih akcionara, da upravlja svim aktivnostima Grupe u ime njenog osnivača Petra Kelnera, koji je poginuo u helikopterskoj nesreći na Aljaski.

  Timovi profesionalnih menadžera vode pojedinačne kompanije PPF grupe i to će nastaviti da rade pod vođstvom Ladislava Bartoničeka. Kao celina, PPF Grupa ima uspostavljen detaljan sistem za upravljanje svojim investicionim projektima, saopšteno je juče iz Telenora Srbija, koji je u vlasništvu PPF-a, javljaju agencije.

  U saopštenju se dodaje da smrt osnivača PPF grupe nema uticaja na njeno svakodnevno funkcionisanje.

  PPF grupa će nastaviti sa realizacijom investicionih planova i vizija koje je formulisao Petr Kelner sa svojim timom kolega, poručeno je iz kompanije.

  Najbogatiji čovek u Češkoj, milijarder Petr Kelner (56) poginuo je u subotu u udesu helikoptera na Aljaski. Kelner je nastradao sa još jednim gostom planinarskog odmarališta Tordriljo, takođe iz Češke, dvojicom vodiča i pilotom helikoptera.

  On je svoje prvo bogatstvo stekao devedesetih godina, nakon osnivanja investicionog fonda, kojim je kupio kontrolni udeo u najvećoj osiguravajućoj kompaniji u zemlji. Bio je osnivač i većinski akcionar grupe PPF, u čijem je vlasništvu i Telenor u Srbiji. Magazin Forbes njegovo bogatstvo procenjuje na 17,5 milijardi dolara.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo