Preminuo Čarli Manger

Foto: Youtube / Yahoo Finance

„Berkshire Hathaway ne bi mogao da bude izgrađen bez Čarlijeve inspiracije, mudrosti i učešća“, rekao je čuveni investitor Voren Bafet o svom dugogodišnjem biznis partneru Čarliju Mangeru, koji je juče preminuo.

Kompanija je saopštila da je Manger preminuo mirno u bolnici u Kaliforniji. Manger je 1.januara trebalo da napuni 100. godina.

Bafet je od propalog proizvođača tekstila izgradio Berkshire Hathaway u investicionog velikana čija je vrednost na berzi 785 milijardi.

Manger je blisko sarađivao sa Bafetom na alociranju kapitala i poznato je da se nije libio da mu kaže kada njegov poslovni partner pravi grešku.

Manger je bio zaslužan za to što je Bafeta odvraćao od kupovine onoga što su nazivali „opušcima od cigara“ – osrednjih kompanija koje su mogle da se kupe po veoma niskim cenama.

Apple-ov šef Tim Kuk opisao je Mangera kao „titana biznisa i oštrog posmatrača sveta oko sebe“ koji je „pomogao u izgradnji američke institucije“ u svom postu na X-u, prenosi BBC.

I mi smo često pisali o ovom čuvenom investitoru, a naročito su nam bili interesantni godišnji skupovi kompanije Berkshire Hathaway gde su Bafet i Manger ‘držali banku’.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde