Prodaje se najveći lanac robnih kuća u SAD

Robna kuća Kohl’s saopštila je kasno u ponedeljak da je ušao u tronedeljni ’ekskluzivni period pregovora’ o potencijalnoj prodaji sa Franchise Group (FRG), holding kompanijom koja već poseduje nekoliko maloprodajnih brendova.

Franchise Group je predložila da kupi Kohl’s za 60 dolara po akciji, čime bi  Kohl’s vredeo oko 8 milijardi dolara, tj oko 5 puta više nego što je vredeo prošle nedelje i pre objave ove informacija, piše The Wall Street Journal.

Sa više od 1.100 američkih prodavnica i oko 19 milijardi dolara godišnje prodaje, Kohl’s je najveći lanac robnih kuća u Sjedinjenim Državama.

Ali ceo sektor robnih kuća je godinama bio u strukturnom padu zbog pritiska Amazona, kao i Walmart-a i Target-a.

Kohl’s nije jedina kompanija koja se suočava sa sličnim problemima. Kompanije kao što su Sears, JCPenney, Neiman Marcus, Barney’s i druge podnele su zahtev za bankrot poslednjih godina.

Ono što ih je zadesilo je da su ih ’uništili’, sa dna, diskonti sa niskim cenama, i sa vrha, prestižne luksuzne prodavnice.

Kompanija je pokušala sa nekoliko pristupa da privuče kupce i odbije konkurente, ali strategije nisu dovele do velikih poboljšanja u Kohl’s-u.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde