Prvi čovek VW još četiri godine na istom mestu

Volkswagenov (VW) nadzorni odbor odabrao je Herberta Disa, koji je vodio grupu od 2018. godine, za izvršnog direktora u novom četvorogodišnjem mandatu.

Dis će ostati izvršni direktor do oktobra 2025. godine, saopšteno je iz nadzornog odbora.

Predsedavajući Hans Diter Peč pohvalio je transformaciju koju je nadzirala izvršna vlast, koja se pridružila VW-u neposredno pre izbijanja njegovog skandala s emisijama dizela i popela se na prvo mesto, jer je rešavala štetu od 30 milijardi evra.

Nadzorni odbor veruje da će pod vodstvom Disa uslovi biti optimalni za daljnji uspešan razvoj cele kompanije”, rekao je Peč, prenosi SEEbiz.

Produženje označava pobedu za bivšeg izvršnog direktora BMW AG-a, koji je prošle godine dva puta bio neuspešan u traženju prevremenog produženja ugovora. Unutrašnje napetosti ublažene su u decembru širim dogovorom ključnih učesnika o smanjenju troškova i drugim imenovanjima najviših rukovodilaca.

Dis, poznat po tvrdom stilu upravljanja, često se sukobljavao s VW-ovim moćnim sindikatima otkako se pridružio nemačkom industrijskom divu 2015. godine, nekoliko nedelja pre nego što je otkriveno varanje kompanije na testovima emisija.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde