Rolex kupio firmu koja posluje 135 godina

Foto: Pixabay / pasja1000

Kompanija Rolex dogovorila je kupovinu firme Bucherer, koja se bavi prodajom satova.

Kompanije nisu otkrile finansijske uslove posla, prenose američki mediji.

Švajcarski Bucherer, 135-godišnji prodavac satova, zadržaće svoje ime i nastaviti da samostalno vodi svoje poslovanje, saopšteno je. Bucherer upravlja sa više od 100 prodavnica širom sveta, od kojih 53 trenutno distribuira Rolex satove. Bucherer vodi 48 prodavnica koje distribuiraju Tudor satove koji su takođe u vlasništvu švajcarske kompanije.

Rolex-ov novi pravac u maloprodajnu stranu poslovanja predstavlja veliki pomak za švajcarskog proizvođača. Dok kompanija ovlašćuje stotine prodavaca širom sveta da prodaju svoje satove, sam švajcarski proizvođač poseduje i upravlja samo jednom radnjom u Ženevi.

Konsolidacija na tržištu luksuznih brendova

Tržište polovnih i drugih luksuznih satova poraslo je tokom pandemije. Cene nisu kao 2022, ali su ipak veće nego 2019. Sam Rolex ne prodaje polovne satove, ali Bucherer to radi. Prošle godine, Rolex je saopštio da će početi da izdaje sertifikate o autentičnosti ovlašćenim dilerima koji prodaju njihove polovne satove, počevši od Bucherer prodavnica u Evropi.

Kod ovlašćenih dilera Rolex-a, potražnja za novim satovima je dugo bila veća od potražnje. Liste čekanja za najpopularnije modele često traju godinama.

Dogovor dolazi usred veće konsolidacije među globalnim luksuznim brendovima. Tapestry je prošle nedelje sklopio je ugovor vredan više milijardi dolara za kupovinu kompanije Capri Holdings, matične kuće modnih brendova Michael Kors, Jimmy Choo i Versace. Godine 2021, LVMH, kompanija koja stoji iza Louis Vuitton-a, završila je svoj blokbaster ugovor o kupovini Tifany-ja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde