Više

  TikTok testira novu opciju: Ostavite napojnicu vašem influenseru

  PRATITE NAS

  Poslednji članci iz ove rubrike

  TikTok je započeo s testiranjem opcije koja bi omogućila kreatorima sadržaja da dobijaju napojnice od svojih obožavatelja. 

  Prema kratkom videozapisu kojeg je na popularnoj društvenoj mreži objavila Jera Bin, kompanija neće uzimati „svoj deo kolača“, već će sav novac ići kreatorima,

  Naime, da bi se kreatori mogli uopšte prijaviti da dobiju ovu opciju, moraju biti aktivni na platformi, imati najmanje 100.000 pratilaca, ispunjavati dobnu granicu mreže, ali i njene uslove korištenja, prenosi The Verge.

  U ovom trenutku nije u potpunosti jasno hoće li svi koji se prijave uistinu moći da primaju napojnice, ali sudeći prema drugom videozapisu kojeg je objavila Bin, TikTok poprilično brzo rešava taj proces prijave, pa njeni obožavatelji već sad mogu otići na njen račun i kliknuti na dugme „tips“, kako bi joj dali koji dolar.

  „Uvek razmišljamo o novim načinima da donesemo vrednost u našu zajednicu i obogatimo TikTok iskustvo“, rekao je portparol TikToka za The Verge. Valja istaći da svi punoletni korisnici mogu anonimno davati napojnice u iznosu od najmanje jedan dolar, prenosi Seebiz.

  Portal podseća da je Twitter u septembru uveo opciju za davanje napojnica, pa tviteraši već neko vreme mogu slati i primati napojnice u kriptovalutama, ali i putem Bandcampa, Cash Appa, Patreona, PayPala i Venmoa.

  Preporučujemo