United Grupa imenovala novu potpredsednicu

Foto: LinkedIn

United Grupa, vodeća telekomunikaciona i medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi, saopštila je da je imenovala Aleksandru Delvenakiotis za potpredsednicu United Grupe za korporativne poslove.  

Aleksandra Delvenakiotis dolazi na mesto Dragice Pilipović Chaffey, koja je bila važan deo menadžmenta United Grupe od 2008. godine. Dragica Pilipović Chaffey je 2009. godine postala izvršna direktorka SBB kompanije, a od 2015. godine je potpredsednica Grupe za korporativne poslove. Dragica će nastaviti da doprinosi Grupi kao savetnica za javne poslove i predsednica Upravnog odbora SBB fondacije, saopšteno je iz UM.

Aleksandra u United Grupu dolazi iz Adecco Grupe, gde je bila potpredsednica eksternih komunikacija i odnosa sa medijima. Više od 18 godina radi na pozicijama u sektorima za odnose s javnošću, odnose s medijima i korporativnim komunikacijama. Veći deo tog iskustva je stekla u sektorima medija i telekomunikacija, prethodno obavljajući dužnost direktorke Grupe za komunikacije i odnose s javnošću u Ringier Axel Springer Media AG i potpredsednice korporativnih komunikacija u kompaniji Sky (DACH).

Aleksandra Delvenakiotis je magistrirala medijske i komunikacijske studije na Slobodnom univerzitetu u Berlinu (Freie Universität Berlin), a školovanje je nastavila na Humboldtovom Univerzitetu u Berlinu, Stanford Oversea Studies Center Berlin, gde je završila postdiplomski master iz evropskih studija i International Executive MBA, ESADE Business School. Delvenakiotis poseduje državljanstva Grčke, Nemačke i Švajcarske.

United Grupa sa sedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja, ima preko 15,5 miliona korisnika, približno 15.000 zaposlenih, kao i godišnje prihode od oko 2,7 milijardi evra. U Srbiji posluju preko kompanije SBB i njenih servisz EON i Total TV, Shoppster, a medijske sadržaje emituju televizije i portali N1, Nova i Sport Klub

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde