„We Speak Organic“ i ceo svet nas razume!

Organska proizvodnja u Srbiji je sve zastupljenija i značajnija za privredni razvoj nacionalne ekonomije. Zahvaljujući prirodnim resursima, a pre svega zemljištu koje u pojedinim regionima nije kontaminirano štetnim materijama, proizvodjači organske hrane uživaju komparativnu prednost u odnosu na poljoprivredna gazdinstva Evropskih zemalja.

Već više od jedne decenije, posebnim (prirodnim) tretmanom uzgajani organski proizvodi su i po nekoliko puta skuplji od kovencionalnih, te ih sebi mogu priuštiti samo razvijena društva sa visokim životnim standardom i razvijenom svešću o štetnosti uzgajanja proizvoda za ishranu sa GMO (neprirodnom) biotehnologijom. Nažalost, zbog niskog životnog standarda i kupovne moći, stanovnici Srbije su u mogućnosti da veoma retko konzumiraju organske proizvode. To je razlog zbog koga većina proizvodjača sa naših podneblja pronalazi način da uveća svoj profit kroz izvoz svojih proizvoda na inostrana tržišta Evrope, Kanade i Bliskog istoka.

Zahvaljujući promociji Srbije i Srpske hrane i pića na velikim internacionalnim sajmovima, područje zapadne Srbije i Zlatiborskog okruga prepoznato je kao „rodno mesto“ najkvalitetnije maline, kupine, jogode i borovnice. Jedna srpska kompanija je učinila i „korak više“ i svojom inovacijom osvojila simpatije inostranih uvoznika organske hrane.

Kompanija Master Food iz Užica je savršenoj kombinaciji neodoljive organske maline, kupine, jogode i borovnice dodala i tropsko voće te sebi „otvorila put“ ka novim sve zahtevnijim navikama konzumenata širom Sveta. Sa velikom željom da potrošačima zadovolji potrebu za zdravim obrocima, kompanija Master Food iz Užica je osmislila čarobnu formulu više sofisticiranih ukusa i tako omogućila potrošačima da u nekoliko minuta sebi obezbede najukusniji i najzdaviji smuti (vitaminski voćni koktel) na tržištu.

Svetislav Mlađenović, vlasnik i direktor preduzeća „Master food“ iz Užica ističe da osim u razvoj poslovanja, sa zadovoljstvom ulaže kako u promociju svojih proizvoda učešćem na najprestižnijim Sajmovima hrane i pića (BIOFACH NURNBERG, GULFOOD DUBAI I SAUDIFOODSHOW SAUDI ARABIA) tako i u edukaciju svojih zaposlenih koja  pozitivno utiče na poslovanje kompanije. „Ako ne možemo da utičemo na epidemije, ratove i krize, dobrom organizacijom, radnim i sposobnim ljudima možemo zasigurno da amortizujemo negativne udare, te da posledice svedemo na minimum, a poslovanje očuvamo i unapredimo“.

Master food trenutno zapošljava 20 zaposlenih i ima kapacitete prerade na godišnjem nivu od 3.000 tona što ovu kompaniju svrstava među srpske lidere iz oblasti otkupa, zamrzavanja i prerade organskog i konvencionalnog jagodičastog voća po najvišim svetskim standardima.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde