Više
  - Reklama -

  Zaradili na PCR testovima pa izašli na berzu

  Još članaka iz ove rubrike

  Nemački Synlab, kompanija koja nudi širok spektar laboratorijskih analiza među kojima su i PCR testovi, izašla je na berzu i prvog dana prodaje deonica zaradila četiri milijarde evra.

  Iako je to znatno manje nego što su planirali, smatraju da će se o kompaniji još čuti i da je razlog manje prodaje to što na berzi možda nisu tačno znali čime se Synlab bavi, piše Deutsche Welle.  

  Ovu nemačku kompaniju 1998. osnovao je lekar laboratorijske medicine Bartolomaus “Bartl” Vimer pod nazivom “Synlab Udruženje nezavisnih laboratorijskih lekara”. Kompaniji je i pre ove pandemije išlo dobro jer nude čitav spektar laboratorijskih analiza, kako za lekare tako i za veterinare. Ali korona je tek ispala blagodet za firme takve vrste: prošle godine je sprovela 11,6 miliona PCR testova i samo to im je stvorilo 620 miliona evra prometa od ukupno 2,6 milijardi prometa čitavog koncerna.

  2020. je tom koncernu tako donela porast prometa od čitavih 38%, ali kako najavljuju ni ova neće biti drugačija jer su već dogovorili devet akvizicija.

  Synlab iz Minhena je uverljivo najveća nemačka laboratorija, a u Evropi su trenutno najvećikonkurenti  švajcarski koncern Unilabs i francuski Eurofins Scientifics, koji je već izlistan na berzi i vrednost im je trenutno negde oko 15,8 milijardi evra.

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo