Zašto su ‘kroksice’ sve popularnije, odgovara CEO Endrju Ris

Foto: Crocs

Sagovornik čuvenog novinara CNN-a Ričarda Kvesta bio je Endrju Ris, izvršni direktor kompanije Crocs koja proizvodi čuvene ‘kroksice’.

Tema je bila neverovatan uspeh ovog brenda.

Brend kome se nekada rugalo, poslednjih godina postaje veoma popularan. Za neke potrošače koji traže udobnost to je bila idealna „pandemijska“ obuća.

Tako je ova kompanija zabeležila svoju najbolju prodajnu godinu 2020. godine, kada su dogovorili i saradnju s poznatim ličnostima i brendovima, čemu generacija Z i milenijalci ne mogu odoleti.

“Kroksice ‘za danas’”

Ali kompanija beleži uspehe i posle pandemije. Kvest je pitao direktora kompanije, kako?

“Mi smo profitirali od pandemije i od toga što su ljudi bili kod kuće. Ali smo nastavili i posle pandemije. Vidimo veliki rast našeg brenda,” kaže Ris i nastavlja: “Pratimo jedan dugi niz trendova koji vladaju na našem tržištu, a to su opuštenost, komfort, lako skidanje i obuvanje obuće i vrednost. Konzument više neće da kupuje preskupu, neudobnu, modno orijentisanu i kožnu obuću kojoj se predviđa da dugo traje. Mi smo se fokusirali na udobnu i obuću “za danas”.”

Više nismo mali

Na konstataciju novinara CNN-a da će jednog dana morati da se orijentišu i na obuću “za sutra”, on odgovara.

“Naravno, zato stalno uvodimo inovacije. Nove stilove, nove boje, nove printove, nove saradnje. Samo ove godine imaćemo preko 60 takvih ugovora/saradnji sa različitim kompanijama, poznatim ličnostima, muzičarima, brendovima, kako bismo se približili različitim publikama. Zato je ta brzina inovacija, jako važna”, rekao je izvršni direktor kompanije Crocs i objasnio zašto.

“Ove godine će kompanija Crocs imati preko tri milijarde dolara u prihodima. Dolazimo u liniju sa svim velikim globalnim brendovima obuće. A to daje mogućnost da inoviraš, kreiraš, isprobavaš. Ako si mali proizvođač i napraviš grešku, jednostavno te obrišu. Mi nismo više mali, pa možemo ponekad i da pogrešimo”, zaključuje Ris.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde