Zoom otpušta 15% zaposlenih, direktor sebi smanjuje platu za 98%

Foto: Envato Elements / DC_Studio

Kompanija Zoom objavila je planove za otpuštanje oko 1300 radnika, ili 15% svoje radne snage, a izvršni direktor Erik Juan odlučio je da sebi smanji platu za 98 odsto.

Zoom je poput kompanije Peloton, doživeo veliki procvat tokom pandemije kada su ljudi bili prisiljeni da rade od kuće i okrenuli se softveru za video chat kako bi ostali u kontaktu s kolegama, prijateljima i porodicom.

Juan je na blogu napisao da, dok svet nastavlja da se prilagođava životu nakon pandemije, kompanija mora da prilagođava „nesigurnostima globalne ekonomije“, kao i „njenom učinku na naše klijente“.

Neumorno smo radili i učinili Zoom boljim za naše kupce i korisnike. Ali takođe smo grešili,” rekao je Juan. „Nismo uzeli onoliko vremena koliko smo trebali da temeljno analiziramo svoje timove ili procenimo da li rastemo održivo, prema najvišim prioritetima.“

Juan je rekao da će rezovi uticati na sve organizacije u Zoomu, a zaposlenima koji budu otpušteni biće ponuđeno do 16 nedelja plate i zdravstvenog osiguranja. On je takođe rekao da planira da smanji svoju platu za nadolazeću fiskalnu godinu za 98%, a takođe se odriče svog korporativnog bonusa za 2023. godinu.

Njegova plata u fiskalnoj godini koja se završila 31.januara, iznosila je nešto preko 300.000 dolara, a dobio je i nekih 13.000 dolara bonusa.

Kao izvršni direktor i osnivač Zooma, odgovoran sam za ove pogreške i radnje koje danas preduzimamo – i želim da pokažem odgovornost ne samo rečima već i svojim delima”, napisao je Juan.

Nakon ove objave, akcije kompanije skočile su za nekih 10 odsto, a u toku prethodne godine pale su gotovo 40 odsto.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde