AIK Banka i zvanično postala vlasnik Eurobank Direktne

AIK Banka dobila je saglasnost Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela i zvanično je postala vlasnik Eurobank Direktne banke u Srbiji.

AIK Banka i Eurobank Direktna a.d. Srbija će u narednom periodu nastaviti da posluju kao dve zasebne banke, bez ikakvih promena koje bi uticale na klijente i usluge koje im ove dve banke danas pružaju.

„Akvizicija Eurobank Direktne a.d. Srbija predstavlja izuzetno važan korak u našoj strategiji daljeg širenja i jačanja AIK Banke kako na domaćem tržištu, tako i u čitavom regionu. Zahvaljujući preuzimanju Eurobank Direktne a.d. Srbija, naša banka će postati još važniji oslonac zajednici, sa značajno većim resursima i mogućnostima za dalji razvoj, modernizaciju, inovacije i još bolje usluge za sve naše klijente“, istakao je Aleksandar Kostić, predsednik Upravnog odbora AIK Banke.

Prema njegovim rečima, strateški cilj i vizija AIK Banke i njene bankarske Grupe je da za svoje klijente budu banka prvog izbora, gradeći temelje za dugoročne uspehe, dok su preuzimanje Eurobank Direktne a.d. Srbija i predstojeća integracija samo još jedan korak u tom pravcu.

AIK Banka će zahvaljujući ovoj transakciji, nakon spajanja, postati jedna od vodećih banaka na domaćem tržištu, sa udelom od 13% u ukupnoj aktivi banaka, depozitnom bazom većom od 4 milijarde evra i izuzetno jakom kapitalnom osnovom.

Ugovor o kupoprodaji i preuzimanju 100% vlasništva Eurobank Direktne a.d. Srbija, potpisan je u martu ove godine, a čekalo se ispunjenj regulatornih uslova i dobijanj potrebnih saglasnosti Narodne banke Srbije i drugih nadležnih regulatornih tela..

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde